Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Martyn Ferenc Galéria

hu
Archív
Martyn Ferenc Galéria | Martyn Ferenc Galéria

Csendek – Sublimatio: Király György festőművész kiállítása

Jegytípusok

 • Teljes árú

  500 Ft

Archív

Csendek – Sublimatio: Király György festőművész kiállítása

Jegyinfó

'Gyermekkorom óta izgalomban tart az alkony folyamata.'

Király György szolnoki a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott 2008-ban. Két képzőművészeti ág, a festészet (olaj és akvarell) és a grafika (rézkarc és szénrajzok) eszközeinek parallel használata jellemzi munkásságát. Jelenleg a Szolnoki Művésztelep alkotója.

 

„Gyermekkorom óta izgalomban tart az alkony folyamata, amikor a tárgyak erős kontúrjai átváltoznak és feloldódnak az egyre kevesebb fény hatására, majd megjelenik egy mindent átható kékség. Ez a fizikai jelenség személyes attitűdömnek mindig esszenciális része volt, és miután festeni kezdtem, még inkább a fókuszomba került.

 

A festészetem a csendélet műfaji alapjain fejlődött ki, mely egy lassú és tisztán gyakorlati és szellemi belső folyamat által jutott arra a megjelenésre, amit jelenleg mutat. Eleinte a tárgyak magárahagyottsága fogott meg formailag, majd a csendéletiség egyre inkább csenddé kezdett válni, és a kezdeti formakövetés absztrakciós eszközzé. Egy olyan "híddá", ami engedi az átsejlést, és engedi az absztrakciót, de ezt nem geometrikus, hanem az egyszeri jelenség vizuális interpretációja által."

 

A kiállítás kurátora Láng Eszter képzőművész.

 

meghivo-csend-web

HelyszínMartyn Ferenc Galéria | Martyn Ferenc Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók